Tobias Sikström

Tobias Sikström

Tobias Sikström

Kings stylist och modebloggare Tobias Sikström skriver om stiltips, modenyheter och lättburet vardagsmode.

Intervju: Levi’s herrdesigner – “Så tar du chinosen från tråkigt mötesrum till streetwear”

tobiassikstrom  |  Publicerad 2020-02-19 15:52  |  Lästid: 2 minuter

Khalid och Levi’s visar hur du ska bära chinos oftare. King var på plats i Miami under lanseringen av Levi’s XX Chino och fick en pratstund med herrdesignern Janine Chilton-Faust om stylingtips, superstjärnor och (kanske oväntat) Berlinmurens fall.

När, var, hur och varför ett samarbete med Khalid?
Khalid förkroppsligar non-denim-trenden. Googlar man bilder på honom dyker det upp streetstylebilder där han bär chinos tillsammans med snyggt stylad oversize-skjorta och coola sneakers. Vi diskuterade fram och tillbaka under 2 år vad vi skulle kunna hitta på tillsammans och när XX Chino kom på tal kändes det perfekt.

Så många ikoner har burit Levi’s under åren – vem bar/bär dem bäst?
Hmm…omslaget till Born in the U.S.A. av Bruce Springsteen är en givande favorit! Beyoncé i avklippta 501-shorts under Coachella är också en svår look att slå. Men jag blir väldigt inspirerad av Woodstock-eran och framförallt tiden vid Berlinmurens fall. Att se alla dessa människor, många klädda i Levi’s-jeans, är överväldigande. Såklart kan inte vi ta cred för att ha klätt dem, men unga rebeller och revolutionärer har ofta valt oss genom åren. Det gillar vi!

Hur tycker du man ska styla chinos i vår? 
Tillsammans med en t-shirt eller en sweatshirt - det enkla är oftast det snyggaste. Att känna sig bekväm är den snyggaste accessoaren.

Mina favoriter av de nya modellerna är straight cropped-modellen som påminner lite om 90-talsbyxan: rak, aningen vidare och kortare. I och med den starka sneakerkulturen märkte vi att män även ville ha en cropped byxa som lägger sig bättre över sneakersen - så då fixade vi det. Inspireras av Khalid - så får man chinosen att lämna trista mötesrum för att istället bli associerade med den nya generationens streetstyle.

Passform och modeller
Levi's XX Chino tillverkas i Standard Taper, Slim Taper och Straight Cropped och är en mer ungdomlig version med en modernare passform. Modellen görs i två olika tillverkningar; Soft Stretch och Wonderknit, beroende på hur mycket stretch du vill ha.


Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-02-19 15:53