Tobias Sikström

Tobias Sikström

Tobias Sikström

Kings stylist och modebloggare Tobias Sikström skriver om stiltips, modenyheter och lättburet vardagsmode.

Caféguiden: Stockholm del 1

tobiassikstrom  |  Publicerad 2015-10-19 10:33  |  Lästid: 2 minuter

Det är ju något härligt med Cafér. Oavsett om man pluggar, är författare, är kaffesugen eller är på dejt är ett café aldrig fel. Genom mina studietider och bloggande har det blivit några stycken som man pendlat mellan. Jag tänkte dela med mig av mina favoritcafér i ett par olika delar. Bor du i Stockholm har du säkert full koll på dem, men om du kanske ska staden och hälsa på någon eller ta en weekend tycker jag att du ska besöka dem allihop. Här är del 1.

drop-coffe-caféguide-stockholm-tips-blogg.jpg
593cc3b17d6244f3a79a988ee35008fe.jpg
drop-coffee-stockholm-tobias.jpg
0ec542dda4f4d49ca1692eac31e7543b.jpg

Det första tipset ligger på Wollmar Yxkullsgatan 10, precis vid nergången vid Maritorgets tunnelbanastation. Där hittar man Drop Coffee. Drop som jag brukar kalla det är ett av alla de instagram och -pinterest vänliga kaffehaken i Stockholm. När jag pluggar brukar jag sitta i något av hörnen och sippra kaffe. Tyvärr gör ganska många samma sak vilket betyder att deras wifi brukar vara segt, men det får man tåla ibland. Kaffet är gott, mackorna smakar bra och det finns en hel del fint att vila ögonen på.

Skärmavbild 2015-10-19 kl. 14.44.07.png
kafferverket-caféguide-stockholm.jpg

Kaffeverket på Sankt Eriksgatan 88 kan vara det allra mest instagramade cafét i hela Stockholm. Jag vet inte hur ofta jag ser deras kaffedisk och kakel i mitt bildflöde. Men det är ju fint, så det gör inget. Jag har den stora turen att bo nästan mitt emot detta konstverk. Därför har jag spenderat ganska många 50-lappar på deras kaffeutbud. Kaffeverket är den perfekta söndagsfika-destinationen. Eller tisdag. Eller onsdag eller ja, när som helst!

Dela på Facebook
Tweeta