Tobias Sikström

Tobias Sikström

Tobias Sikström

Kings stylist och modebloggare Tobias Sikström skriver om stiltips, modenyheter och lättburet vardagsmode.

Intervju: JW Anderson i London inför Uniqlo x JW Anderson-samarbetet

jw anderson intervju tobiassikstrom
tobiassikstrom  |  Publicerad 2019-10-18 15:00  |  Lästid: 3 minuter

Nu var det dags igen! För fjärde året i rad släpper brittiska designern Jw Anderson (Jonathan Anderson) en samarbetskollektion med Uniqlo som säljs i Uniqlos butiker och online. Inför lanseringen åkte jag till London för att ställa ett par frågor till Jonthan och klämma lite extra på plaggen.

intervju jonathan anderson uniqlo

Temat för AW19-kollektionen är Great Brittish Outdoors där traditionsenliga brittiska mönster blivit uppdaterade och omgjorda till färgsprakande plagg. I kollektionen hittar man funktionella outdoorplagg som fleecejackor, cargobyxor, stickat och vändbara nylonväskor. Inspirationen är hämtad från staden St. Ives i Cornwall, England, som är känd för sin blandning av konst och natur.

Jonathan om kollektionen:

”Det finns något väldigt förföriskt med människor som förstår sig på naturen och gillar outdoor-livet. Speciellt dem som tar sig tid för att utforska det.”

tobiassikstrom jonthan anderson jwanderson uniqlo

"Oavsett om det är mitt egna märke, eller med Uniqlo, så är jag lika besatt av kollektionerna jag skapar. Projektet är väldigt mig på det sätt att kollektionen är oerhört personlig för mig. Detta är plagg jag bär på min fritid. Mitt favoritplagg är den blå dunjackan och en blå-orangea fleecejacka. Färgen påminner om min barndom på något sätt. Vi bar fleecejackor året om när jag växte upp. Till och med på sommaren, då tillsammans med cykelshorts. Men besparade er från shortsen just denna gång...

Jag köpte 10 par likadana byxor från den första JW Anderson x Uniqlo-kollektionen för att jag älskar dem så mycket. Jag bär dem typ varje dag. På riktigt. Denna gång skapade jag ett par active wear-byxor eftersom jag önskar att jag hade tid att vandra mer. Manchesterbyxorna i kollektionen valde jag att göra lite mer casual och pyjamas-inspirerade genom att ha dragsko i midjan.

En av anledningarna till att jag valt att fortsätta med dessa samarbeten är att de hjälper mig att förstå vad som är timeless. Jag skapar typ 19 parallella kollektioner under året så dessa projekt hjälper mig att hålla mig kvar i verkligheten."

Mina fem favoriter från samarbetet

jw anderson uniqlo favorit 5
Reversable dunjacka i marinblå och kornblå.

jw anderson uniqlo favorit 2
Stickad tröja i off-white
jw anderson uniqlo favorit 3
Reversable fleecejacka
jw anderson uniqlo favorit 4
Reversable ryggsäck
jw anderson uniqlo favorit 1
Blockfärgad kofta

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-11-04 11:47