Tobias Sikström

Tobias Sikström

Tobias Sikström

Kings stylist och modebloggare Tobias Sikström skriver om stiltips, modenyheter och lättburet vardagsmode.

Two days at Svalbard

Svalbard_tobiassikstrom_2_kajak

I slutet av september åkte jag till Svalbard tillsammans med whiskymärket Highland Park som samtidigt lanserade maltwhiskyn The Light (trettonde bilden). Hade faktiskt rätt dålig koll på Svalbard, men efter en snabbsökning på Wikipedia får man ju trots allt koll på det viktigaste. Innan jag kom dit hade jag föreställt mig att mina dagar skulle […]

tobiassikstrom  |  Publicerad 2018-11-01 17:14  |  Lästid: 3 minuter

Svalbard_tobiassikstrom_2_kajakacne_fjallraven_svalbard_tobiassikstromSvalbard_tobiassikstrom_tobiassikstrom_guide_svalbard_boendeSvalbard_tobiassikstrom_highlandpark_acne_studiosHighland Park The Light_drinksSvalbard_tobiassikstrom_highlandpark_naturSvalbard_tobiassikstrom_3Svalbard_tobiassikstrom_bergSvalbard_tobiassikstrom_highland_park_svalbard_2Svalbard_tobiassikstrom_highlandpark_fjallraven_acne_studiossvalbard_tobiassikstromSvalbard_tobiassikstrom_highland_park_svalbardHighland Park The LightSvalbard_tobiassikstrom_highlandpark_glaciaren_guideSvalbard_tobiassikstrom_highland_parksvalbard_tobiassikstrom_husI slutet av september åkte jag till Svalbard tillsammans med whiskymärket Highland Park som samtidigt lanserade maltwhiskyn The Light (trettonde bilden). Hade faktiskt rätt dålig koll på Svalbard, men efter en snabbsökning på Wikipedia får man ju trots allt koll på det viktigaste. Innan jag kom dit hade jag föreställt mig att mina dagar skulle starta med att ställa klockan på 05.45, bestiga berget utanför hotellfönstret och nå toppen lagom till soluppgången. Dock fick jag veta att man inte får vandra omkring själv såvida man inte har vapenlicens, ett gevär och kan försvara sig mot isbjörnar. Så den idén sprack (har ju inte ens körkort). Men vi hann med en rad olika roliga saker på våra två dagar. Bland annat en båttur till glaciären där några av oss fick hoppa i en gummibåt för att komma närmre och även plocka driv-is från havet till våra whiskydrinkar. Vi besökte Pyramiden (en rysk by som i princip övergavs på en dag), åt massor av god mat samt själva syftet med resan – vara med på den nordligaste whiskyprovningen någonsin. Hade inte direkt någon koll på whisky heller men såg resan som ett ypperligt tillfälle att lära mig mer om smaker, årgångar och produktion. Tack för att jag fick åka med!

Det var ganska dimmigt och grått under hela resan. Vill så gärna åka hit igen en kripsig och solig vinterdag och vandra i bergen, köra snöskoter och gå på isbjörnssafari.

Blå jacka från Acne Studios x Fjällräven, mössa från H&M Studio

Fotograf: Raphael Stecksén

Följ min blogg med Bloglovin’ / Follow with Bloglovin’

Dela på Facebook
Tweeta