Tobias Sikström

Tobias Sikström

Tobias Sikström

Kings stylist och modebloggare Tobias Sikström skriver om stiltips, modenyheter och lättburet vardagsmode.

Guide: Därför ska du åka till Mallorca i oktober

Restaurangtips_Alcudia

tobiassikstrom  |  Publicerad 2017-11-13 22:56  |  Lästid: 3 minuter

Mallorca är för många förknippat med charter, all inclusive och fullständigt översmockade stränder. Vad de flesta inte tänker på är att sommarens varma väder fortsätter ända in till och med oktober – då utan alla turister. Med andra ord kan man upptäcka Mallorca och Alcudia utan turister, med lite behagligare temperatur och även passa på att upptäcka allt som lokalinvånarenaägnar sig åt. Några av de tipsen kommer här i en guide över Alcudia, Mallorca.
Restaurangtips_AlcudiaRestaurante Mirador de la Victoria
Uppe på ett berg, efter en lång slingrande ( och lite läskig) men vacker serpentinvägsresa, ligger Restaurante Mirador de la Victoria. En restaurang med superfin utsikt och god mat. Prova saffranspaella med blandad seafood.Sa_museo__blanCAMuseum_alcudia_Museo Sa Bassa Blanca
Att gå på museum kan ofta kännas ganska trist och segt. I alla fall för mig personligen. Just därför var Museo Sa Bassa Blanca en sådan positiv överraskning. Man kan beskriva det som en museépark med en vandringsled från det vackra vita huset upp till en bergstopp. Överallt längst vägen finns utställningar och konstprojekt (bland annat från Yoko Ono). Även en bunker med olika samtida konst finns i parken.
ichelinrestaurang_maljorca_palmaBistró Del Jardín
Om man är sugen på riktigt god och fin mat ska man svänga förbi michelinrestaurangen Bistró Del Jardin. Testa en avsmakningsmeny och drick lokalproducerat vin.alcudia_gamla_stanrestaurangtips_mallorca_alcudia_palmaAlcudia_old_town_guideOld Town of Alcudia
När du vill ha paus från stranden, natur och vinrankor kan du åka in till Gamla Stan. Här är alla hus i en färgglad kulör vilket får en att vilja stanna överallt och knäppa av en bild. Vandra på muren längs stadskanten, besök någon av restaurangerna eller ta en drink på ett gömt litet hak.olive_oil_factoryolive_factorySolivellas Olive Factory
Om man gillar olivolja kan man svänga förbi Solivellas Olive Factory. Här kan man provsmaka lokalproducerad olivolja, se på när oljan framställs och vandra längs olivträden.strand_mallorca_alcuida_palma_guide_Stränderna
Mallorca är såklart omringad av vackra stränder.  Om du har körkort är ett hett tips att inte bara stanna vid den strand som ligger närmast hotellet, utan hyr bil och passa på att besöka olika långa och vackra stränder längs ön.
Vineyard_mallorcaSon Simó Vell Winery and Vineyards
Son Simó Vell Winery är både en vingård och ett hotell! Om du inte vill bo på ett mer ”charterhotell” eller Air BnB:a ska du definitivt bo här – om du har körkort d.v.s. eftersom det ligger inpackat i vacker natur. Här kan du vandra längs vinrankorna, ha vinprovning eller sola vid poolen.

Many associate Mallorca with charter travels, all inclusive and way to many turists smacked on the same beach. What many don’t really think about is that summer season extends all the way through October – but without all the tourists. That means that you can explore Alcudia and Mallorca without thousands of tourists, still enjoy the weather and also find time to discover all the places and things the locals are doing. Some of these things are listed above in this Alcudia, Mallorca, guide. Mallorca is also a great destination for meetings, incentives, congresses, and events (MICE) for work travels. Read more here!


Följ min blogg med Bloglovin’ / Follow with Bloglovin’

Dela på Facebook
Tweeta