Tobias Sikström

Tobias Sikström

Tobias Sikström

Kings stylist och modebloggare Tobias Sikström skriver om stiltips, modenyheter och lättburet vardagsmode.

City guide: Weekend i Helsingfors

Restaurang Jord Helsingfors tips

tobiassikstrom  |  Publicerad 2017-07-17 21:43  |  Lästid: 4 minuter

Wining and dining

Restaurang Jord Helsingfors tipsrestaurang helsingfors mat, lunch och frukostInne i ett nyrenoverat köpcenter ligger en av Helsingfors allra mest hippa och populära matdestinationer – Jord! En restaurang med ekologiskt fokus och där maten är lika god som inredningen är vacker. Dessutom bjuder dem på (troligtvis) Helsingfors bästa utsikt. En avslappnad sfär där det är meningen att du ska känna dig som hemma.

Adress: Urho Kekkonens gata 1
tobiassikstrom restaurang tips tobiassikstrom drinkar helsingfors nattlivOm du fortsätter en trappa upp (efter middagen på Jord) kommer du till detta tropiska tapas- och drinkparadis – Bar Cón. Här kan du stilla hungern med spanska smårätter och sippa på syrliga citrondrinkar medan du kikar ut över Helsingfors från terassen.

Adress: Högst upp i Kamppi Centerrestaurang Helsingfors guide hipsterUte på en liten miniö ligger Restaurang Lonna. Inne i en gamal min-fabrik har man blåst ut krigassociationerna och skapat en härlig lunch- och middagsrestaurang istället. Hit kan du enkelt ta någon av kollektivtrafik-båtarna.

Adress: Ön Lonnan gin destileriet helsingforsOm du gillar gindrinkar ska du omedelbart bege dig till Tislaamo Distillery Bar – både en bar och en plats för destillering av gin som ligger i Helsingfors slakthusområde.

Adress: Verkstadsgatan 2Abrunch helsingforsAlla städer har en gammal Saluhall – Helsingfors också såklart! Förutom att köpa färsk fisk eller grönsaker finns här även brunch och frukost! Vad sägs till exempel om pannkakor?

Adress: fi.Eteläranta (Södra Kajen)
Kiasma Helsinki guide Kiasma restaurangDet moderna muséet i Helsingfors heter Kiasma. Hit kan du såklart kolla in nutidskonst men även fika eller äta lunch.

Adress: Mannerheimplatsen 2

Shopping i Helsingfors

Karhu sneakersKarhu sneakers storeKänner du till Karhu? Det finska sneakermärket som en gång i tiden sålde sitt trademark till Adidas – de tre strecken! Dessutom är det Kanye West’s nya favoritsneaker!

Adress: Lasipalatsi, Mannerheimvägen 22-24 shopping i helsingfors guideshopping i helsingforsFinlands version av Wesc heter Makia. Sneakers, sweatshirts, funktionsjackor eller läderaccesoarer – allt finns här!

Adress: Kanalkajen 7 CArtek design helsinki
Artek Helsinki är en möbel- och designbutik. Gillar du skandinavisk design som Hay, Designhouse Stockholm eller i princip allt so säljs på Illums Bolighus bör du åka hit bums!

Adress: Centralgatan 1BSamuji butik helsingforsFinska modevarumärket Samuji säljer endast damplagg, men ska du ge bort en present eller önskar lite inspiration till hemmet, finns det garanterat här.Adress: Erottajankatu 9b, Courtyard

Boende och Sauna

guide weekend sauna helsingfors Sauna tips guide helsingfors
När en är i Finland måste en såklart testa en riktig finsk Sauna! Det gör man bäst på Löyly – en privatägd bastu- och restauranganläggning vid havsstranden på Ärtholmen. Här kan du testa olika typer av bastu och njuta av en privat lounge medan du pendlar mellan havet och bastun!

Adress: Ärtholmsstranden 4Lilla Roberts hotelltips Helsingforshotel tips helsinki city designLilla Roberts är ett nytt designhotell som öppnat mitt i city i Helsingfors. Snyggt och bekvämt!

Adress: Lilla Robertsgatan 1-3

Följ min blogg med Bloglovin’ / Follow with Bloglovin’

Dela på Facebook
Tweeta