Tobias Sikström

Tobias Sikström

Tobias Sikström

Kings stylist och modebloggare Tobias Sikström skriver om stiltips, modenyheter och lättburet vardagsmode.

3 resor att boka sommaren 2017 (del 2)

Guide – en weekend och semester i San Sevastian Spanien

tobiassikstrom  |  Publicerad 2017-06-11 22:55  |  Lästid: 2 minuter

Guide – en weekend och semester i San Sevastian SpanienSan Sebastian Guide blogSan Sebastian
Vid norra kusten – precis där Spanien gränsar till Frankrike ligger spanska semesterpärlan San Sebastian. Om man gillar strandliv och turkost vatten, men kanske blir aningen uttråkad av en heldag på stranden, är staden perfekt. Här möts nämligen kultur, stadsliv och strandhäng. Jag åkte dit via direktflyg till Biarritz (Frankrike). Därifrån kan man enkelt ta snabbtåget eller buss som tar ca 30 minuter. Vad borde en göra i San Sebastian då? Jo, vandra omkring i Gamla Stan, testa någon av alla Pintxos-ställen (tapas) eller åk ut till Isla de Santa Clara!

Tel Aviv guide nightlife, food, drinks blog tobiassikstromTel Aviv Guide Weekend blog tobiassikstromTel Aviv
Av alla platser jag besökt, klamrar sig Tel Aviv stadigt fast på topp tre. Här finns allt man vill uppleva på en semesterresa – bad, nattliv, god mat och antagligen världens mest kända kulturarv. Vilken annan plats kan erbjuda på trendiga hipsterkvarter, galna nattklubbar och världens mest omskrivna religösa stad – Jerusalem? Det sistnämnda ligger dock ett par timmar bort men ett besök i Jerusalem och döda havet är obligatoriskt om du väl åker hit.Rom tobiassikstromItalien Rom Guide blog Weekend tobiassikstromRom

Varför inte skippa sand i kalsongerna och den sönderbrända ryggen för en gångs skull? Hoppa strandsemestern och upplev en av Europas vackraste städer – Rom. Här är varje byggnad en sevärdhet och en Instagram back-drop. Förutom alla självklara turistattraktioner ska du stanna upp vid alla stadsmarknader. Här kan du fynda läderskor, väskor och accessoarer till pangpris. Stanna även till vid hål-väggen-restaurangerna för en espresso eller ett glas cava. Och om önskan om ett semesterdopp ändå växer fram kan du enkelt ta in på en tak- eller hotellpool inne i stan.

Här hittar du del 1 av mina resor och guider inför sommarsemestern.
Three of my favorite summer destinations: San Sebastian, Rome and Tel Aviv.

 

Följ min blogg med Bloglovin’ / Follow with Bloglovin’

Dela på Facebook
Tweeta