Tobias Sikström

Tobias Sikström

Tobias Sikström

Kings stylist och modebloggare Tobias Sikström skriver om stiltips, modenyheter och lättburet vardagsmode.

Hit ska du åka på sommarsemester

restaurangtips-lissabon

tobiassikstrom  |  Publicerad 2017-04-20 21:02  |  Lästid: 2 minuter

Nu börjar det bli dags att boka sommaresemester om du vill lyckas undvika allt för dyra prislappar förstås. För att försöka göra besluten lite enklare för dig har jag satt ihop mina tre bästa destinationer för just sommarsemestern. Helt enkelt de tre bästa semestrarna jag haft.

Lissabon, Portugal
restaurangtips-lissabon
Om man vill stå med ena foten i ett sommarparadis och den andra i en lagom pulserande stadskärna är Lissabon perfekt. Mitt i centrala staden kan man bokstavligen (nästan i alla fall) hoppa mellan hustak som dekoreras av takbarer, takpooler och trendiga takterasser. Ett par våningar under gömmer sig hipsterbutiker och krimskrams-shoppar som man inte hittar i Sverige. Dessutom kan man åka Uber i 30 minuter för 30 kronor. Här hittar du hela mina Lissabon-guide från 2016.
lissabon

Biarritz, Frankrike
Biarritz guide
Om man inte surfar är man kanske inte så familjär med franska kust- och surfstaden Biarritz. Men det borde man verkligen vara. För bara några timmar bort, med direktflyg, ligger en blandning mellan en fransk liten by och en sydeuropeisk kuststad. Vita hus med färgglada dörrar, matmarknader och surfskolor. Det är en sådan typ av ort där man får inspiration till att börja skriva en bok.
Biarritz sommarresor

Amalfikusten, Italien
Amalfi coast

Förra året åkte jag på en av mina favoritresor hittills – till Amalfikusten. Vi landade i Rom och tog sedan tåget ner till Neapel för att sedan tåga vidare längs kusten. Om man gillar lugnet, citronträd och gassande sol är detta ett resmål för dig. För det finns ingen statshets eller kalendarium att följa – utan vackra vyer, syrliga drinkar och lediga skjortor är det som omfamnar en. Här hittar du ett av mina blogginlägg från resan.

Dela på Facebook
Tweeta