Tobias Sikström

Tobias Sikström

Tobias Sikström

Kings stylist och modebloggare Tobias Sikström skriver om stiltips, modenyheter och lättburet vardagsmode.

5 skärmdumpar från min telefon

pyjmas skjorta

tobiassikstrom  |  Publicerad 2017-02-07 07:11  |  Lästid: 3 minuter

I min telefon finns just nu 15 588 bilder. Av dessa är 768 skärmdumpar. Nästan alla av dem består av bilder från Instagram som på något sätt har tilltalat mig. Jag tycker att valet av skärmdumpar säger ganska mycket om en människa. Det är trots allt något som personen i fråga har velat komma ihåg eller använda sig av på något sätt. Så jag antar att detta säger en del om mig.

pyjmas skjorta
När jag såg den här bilden tänkte jag, ”Exakt såhär vill jag se ut nästa gång jag sitter på ett café och det börjar bli vår ute. Då ska jag ha på mig någon form av ledig, pyjamasliknande skjorta och låtsas att jag läser tidningen medan jag dricker en kopp svart kaffe”. Vill nästan skaffa mig ett par persienner hem också.

 

instagramkonton tips

Detta är ett av mina favoritkonton på Instagram. Alltid fina miljöer, kläder, platser, byggnader, människor, detaljer – ja allt helt enkelt. Ta fram en mixer. Lägg ner en karta över NYC, sedan ett whiskeyglas, en vinyl med Lana Del Rey, valfritt Tom Ford-plagg, en vit skjorta och toppa med ett svart vitt filter. Då får du en smoothie av Marcos Fecchino’s Instagramkonto. Dröm!

 

t-shirt comme des garçons

Fredrik Risvik tar alltid väldigt inspirerande bilder. Det var här som jag insåg att mitt iiv inte är komplett utan en Comme des Garçons t-shirt. Så fort man kan kasta både jacka och tröja utomhus klickar jag hem en vit, en svart och en grå.

inspiration från Instagram

Exakt såhär ska jag ta en bild nästa gång jag är i ett varmt land med färgglada husväggar. Måste bara se till att hitta en härlig bil. Men utomlands känns det som alla kör omkring i en blå bubbla eller en fotovänlig gammal retrobil. Hemma har alla en ful, smutsig kombi. Inte lika härligt. Bildinspiration är en typisk sak som jag brukar skärmdumpa så fort något estetiskt tilltalande får mina njurar att pirra till.

Hit ska du åka i SF

Instagram är den bästa platsen för att hitta vardaglig inspiration och tips. Innan jag ska ut och resa kollar jag alltid var personer på den platsen har checkat in. Det bästa är att hitta en person eller ett konto, som man tror gillar samma saker som en själv, och sedan scrolla runt i hens flöde och se vart hen brukar hänga. Som jag gjort här ovan. Hit vill jag åka i sommar.

Dela på Facebook
Tweeta