Tobias Sikström

Tobias Sikström

Tobias Sikström

Kings stylist och modebloggare Tobias Sikström skriver om stiltips, modenyheter och lättburet vardagsmode.

Guide: En weekend i Berlin

House of small wonders restaurangtips Berlin

Café och restaurang House of small wonder, Johannisstraße 20 Att gå in i House of small wonder känns som att komma in i ett högt gammalt lusthus i trä med gröna plantor överallt och såklart sjukt mycket folk. Här kan man äta frukost, brunch, lunch och sippa på drinkar. The Visit, Adalbertstraße 9 Om man vill dricka […]

tobiassikstrom  |  Publicerad 2017-02-05 17:17  |  Lästid: 4 minuter

Café och restaurang

House of small wonders restaurangtips Berlin Bästa restaurangen i Berlin

House of small wonder, Johannisstraße 20

Att gå in i House of small wonder känns som att komma in i ett högt gammalt lusthus i trä med gröna plantor överallt och såklart sjukt mycket folk. Här kan man äta frukost, brunch, lunch och sippa på drinkar.

Äta i berlin kaffe i Berlin Trendiga hipster café i Berlin

The Visit, Adalbertstraße 9

Om man vill dricka kaffe på ett Instagramvänligt café och kanske sitta och knappa på MacBooken tillammans med en kompis kan man alltid gå till ljusa, vita och fräscha The Visit i Kreuzberg. Så fint!

Vegansk mat och restaurang Berlin veganska restauranger Berlin

Soy, Rosa-Luxemburg-Straße 30

Den bästa (i min mening) veganska restaurangen som jag någonsin har testat är Soy som ligger mitt i Mitte (alltså mitt i centrum). Supergod asiatisk lunch och middag. Plus att det är i princip gratis. En drink till maten kostar 39 kronor. Det ni!

trendiga caféer i Berlin  platser du ska besöka i Berlin

Camon, Sonnenallee 27

Camon skulle kunna ligga på Sankt Eriksgatan i Stockholm. Det är nämligen typiskt skandinaviskt café-igt inrett. Stanna till här under en shoppingtur i Kreuzberg.

 

Andra caféer

Companion coffee, Oranienstraße 24

Five Elephant, Reichenberger Str

Nano Kaffee, Dresdener Str

19 Grams, Schlesische Str. 38

Roamers, Pannierstraße 64

 

Shopping i Berlin

Second hand, vintage shopping Berlin second hand och vintage

Made in Berlin, Neue Schönhauser Str. 19

Berlin är känt för bra vintage-shopping och många second hand-butiker. Dock behöver man lyfta på många stenar för att hitta guldklimparna. På Made in Berlin finns några av dem.

Herrmode och herrbutiker med kläder i Berlin Best menswear stores in Berlin Shopping i Berlin herrkläder

Monokel, Rosenthaler Str. 5-6

Alla välklädda och kostymintresserade herrar borde gå förbi Monokel. Fin butik, bra service och många snygga och mindre prylar och accessoarer

inredning Berlin Inredning, posters Berlin

Schee, Rosenthaler Str. 15

Om du gillar till exempel fin hipsterkeramik och posters borde du besöka Schee. Här finns bland annat tavlor, muggar och krukor till dina kakustar och Monsteror.

Acne studios shop

Acne Studios, Weinmeisterstraße 2

Bor man i Sverige är kanske inte en Acne-butik något som står högst upp på att-besöka-listan. Man får dock komma ihåg att alla de där plaggen som vanligtvis är slutsålda hemma (som man ville köpa) kan hänga på rea här.

second hand - betala per kg och vikt

Pink & weight vintage shop, Alte Schönhauser Str. 30

”Hur mycket kostar denna tröjan?” Jo, det beror på hur mycket den väger! Här betalar du nämligen efter per kilo. Välj och väg – precis som butiken heter.

Wood Wood store shopping Shoppa i Berlin herrkläder

Wood Wood, Rochstraße 4

Ett besök på Wood Wood är obligatoriskt under Berlin-resan. Prova lite sneakers, kläm på några väskor och köp med dig den där grejen som du inte hittade hemma i Sverige.

 

Mer än såhär hinner man nog inte under en helg i Berlin (förutom nattlivet såklart). Om jag har glömt någon plats eller om du har fler tips – kommentera gärna inlägget med dem så att tipsen blir ännu fler!

Dela på Facebook
Tweeta