Tobias Sikström

Tobias Sikström

Tobias Sikström

Kings stylist och modebloggare Tobias Sikström skriver om stiltips, modenyheter och lättburet vardagsmode.

5 sätt att styla en vit t-shirt

tobiassikstrom  |  Publicerad 2016-09-20 12:05  |  Lästid: 3 minuter

Mitt absoluta favoritplagg är den vita t-shirten. Det är antagligen det plagg som jag bär allra oftast och som aldrig blir fel – om man bär den på rätt sätt. I samarbete med Man of a kind har jag plockat ut en bas-t-shirt (från Alexander Wang) och stylat den på fem olika sätt.

Jag har utgått från de looks som jag själv gillar att bära t-shirt till. Nämligen med kavaj, statementjacka, skjorta, rock och såklart precis som den är.

Kavaj - styla en t-shirt.jpg
Kavaj- styla en t-shirt 2.jpg
Kavaj - styla en t-shirt 3.jpg

Det är inte ofta jag bär en dressad kostym tillsammans med skjorta. Helt enkelt för att det inte riktigt är min personliga stil. Däremot klär jag gärna ner en kavaj med hjälp av en t-shirt. Då blir looken mer vardaglig och enkel, men fortfarande stilig.

Gröna kavajen kommer från L.B.M 1911

Svarta jeans från Rag & Bone

Kenzojacka - styla en vit t-shirt .jpg
Kenzo jacka - styla en vit t-shirt 3.jpg

En statementjacka bär ofta upp sig själv. Eftersom den tar mycket plats vill man gärna matcha den tillsammans med ett lugnare och lite enklare plagg – som en vit t-shirt.

Röd-svarta jackan kommer från Kenzo.

Svarta jeans från Rag & Bone

Styla en t-shirt - vit 2.jpg
Styla en t-shirt - vit.jpg

Det är skillnad på en t-shirt och en t-shirt. De kommer såklart i tusen olika passformer, snitt, färger och material. Det viktigaste är att den sitter som en smäck – oavsett hur den ser ut! När jag bär t-shirten som den är gillar jag att styla den sportigt genom att bära ryggsäck och sneakers till.

T-shirt från T Alexander Wang

Ryggsäck från Ermenegildo Zegna

Svarta jeans från Rag & Bone

Skjorta - styla en t-shirt .jpg
Skjorta - styla en t-shirt 2.jpg

Om du inte kan bestämma dig för t-shirt eller skjorta kan du alltid köra både och. Jag tycker att det är särskilt fint att matcha den vita t-shirten med en mörkblå denimskjorta, ljusare jeans och en eller flera mindre accessoarer. En perfekt look att bära en tisdag på jobbet. Eller onsdag. Eller vilken dag som helst!

Mörkblå denimskjorta från Eton

Ljusa jeans från APC

Rock -  styla en t-shirt 2.jpg
Rock - styla en t-shirt.jpg
Rock - styla en t-shirt 3.jpg

Den klassiska rocken är ett plagg som både kan vara elegant, sportig och rockig – helt beroende på hur du bär den. När höstsäsongen startar tycker jag att det är extra kul att få börja klä mig i olika lager igen. En rundhalsad t-shirt gör sig väldigt fin tillsammans med en djupare v-ringad kofta och en rock med lägre knäppning. Då bildas ett djup av tre lager som blir fina tillsammans. Sedan får skorna avgöra om det ska vara sportigt eller dressat.

Grå rock och mössa från Calvin Klein

Svart tröja med zip från DSquared2

Svarta jeans från Rag & Bone

Följ min blogg med Bloglovin'
Följ mig på Instagram

Dela på Facebook
Tweeta