Tobias Sikström

Tobias Sikström

Tobias Sikström

Kings stylist och modebloggare Tobias Sikström skriver om stiltips, modenyheter och lättburet vardagsmode.

DIN BÄSTA GUIDE ÖVER LISSABON

La Bottega Piadina Adress: Calçada do Combro, 8 Ibland vill man äta lunch lite snabbare, alltså inte äta mat på ett bordsplacerings-ställe. Då är det italienska street food-stället La Bottega Piadina perfekt. Det går fort att få mat, ligger mitt på gatan och maten är supergod. Dessutom är det väldigt fotovänligt till min stora lycka. […]

tobiassikstrom  |  Publicerad 2015-11-17 20:20  |  Lästid: 4 minuter

lissabon-guide-kingmagazine.jpgLa Bottega Piadina

Adress: Calçada do Combro, 8
Ibland vill man äta lunch lite snabbare, alltså inte äta mat på ett bordsplacerings-ställe. Då är det italienska street food-stället La Bottega Piadina perfekt. Det går fort att få mat, ligger mitt på gatan och maten är supergod. Dessutom är det väldigt fotovänligt till min stora lycka.

tobias-sikstrom-lemonade-lisbon-guide.jpgLemonadhusen

Överallt i Lissabon finns det små minihus som säljer krims krams-mat och lemonad. Det är nog egentligen inga extraordinära ingredienser i de där, men när solen gassar är detta det bästa som finns.

tobias-sikstrom-lisbon-guide-pharmacia.jpgLa Pharmacia

pharmacia-lissabon-drinkar-klubb-missa-inte.jpgAdress: Rua Marechal Saldanha 1
La Pharmacia är ett gammalt apotek och läkarmottagning som nu är drinkhak och restaurang. Maten kommer in på små sjukhusvagnar och drinkarna serveras i medecinflaskor. Ett perfekt ställe för att sitta och hänga med sina vänner.
restaurangtips-lissabon.jpgSom man ser på bilden är detta ett fantastisk smalt restaurangstråk som ligger mitt i en trappa som leder upp på ett berg. Tyvärr har jag glömt bort vad denna gata heter, men om man tar sig till Av. da Liberdade 67 ungefär där det ligger en COS-butik, så är det bara att följa den större vägen som leder upp mot berget.

Adress: Av. Eng. Duarte Pacheco 15
De första nätterna spenderade jag på detta hotell. Hotellet i sig är inte särskilt speciellt egentligen, men längst upp på taket finns en superhärlig takterass med pool och en utsikt som heter duga.

city-guide-lisbon-best-things-to-do.jpgSpårvagn 28.

Om man inte vet vad man ska göra eller är sugen på att åka och se sig omkring ska du hoppa på spårvagn 28. Den åker genom hela stan – genom alla de där gatorna som man vill upptäcka i en ny stad. Med det menar jag små hipster cafén, butiker och vackra byggnader. Den går från Alfama (Gamla Stan) till Barrio Alto som är området där det finns mer uteställen och restauranger. Hoppa av när du ser något som du tycker verkar härligt.

park-rooftop-klubb-lissabn.jpgPark Roof Top club

Adress: Calcada Do Combro, 58
När klockan slår 19:30 ska du sitta här och dricka Sangria och titta ut över staden och solnedgången. Några timmar senare kommer stället smockas och alla kommer dansa under taket som du går igenom för att komma hit. Det ligger lite lurigt till så att man som turist inte ska hitta det. För att komma hit måste du gå igenom ett parkeringshus som ser ut som vilket grått och trist P-plats-hus som helst. Så bra!

Detta är ett av de bästa hotell som jag någonsin har bott på. Då syftar jag inte på servicegraden eller sådant där för det bryr jag mig inte riktigt om. Utan det här känns som ett relaxed hem där du kan göra lite som du vill. Inredningsmässigt är det som att COS, muji och en dansk inredningsarkitekt har fått ett barn tillsammans – ett väldigt vackert barn. Såklart finns det en röd pool på taket och solplatser utplacerade lite överallt på gömda ställen så att man slipper ligga och steka så tätt inpå varandra. Vill man inte bo här kan man njuta av ett glas vin istället under kvällen.

saluhallen-lissabon.jpgMercado da Ribiera

Adress: Avenida 24 de Julho
Detta är Lissabons största färska restaurangmarknad. Det påminner lite om en Boqueria eller en mindre saluhall som har lite allt möjligt. Perfekt för lunch eller om man är många som är sugna på olika saker.

taberna-da-rua-das-flores.restaurang.jpgTaberna da Rua das Flores

På gatan da Rua das Flores finns det en lång rad med massa härliga restauranger. En av dem är denna variant som känns lite som ett lantligt-stads-södermalms-hak. Supergod mat och mycket trevliga människor!

cais-cais-lissabon-bada-restips.jpgCascais
Eftersom man inte kan bada i havet inne i Lissabon kan det vara härligt att någon dag åka ut till stränderna. Då ska man hoppa på tåget mot Cascais. Antingen går man av någonstans på vägen där man tycker att det ser trevligt ut eller så stannar man kvar i 40 min för att komma hela vägen ut till den sydvästra staden. Have fun!

Spara denna guide i dina bokmärken eller print screena och ta med på semestern så slipper du panikgooglingen klockan 19:45 kom vart middagen ska ske. Om du har något mer tips som jag inte tog upp här får du väldigt gärna dela med dig av det, så blir guiden ännu bredare.

Följ min blogg med Bloglovin’ / Follow with Bloglovin’

* Den här artikeln innehåller några sponsrade länkar. Läs mer här!

Dela på Facebook
Tweeta